• 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf 70 euro
  • Veilig betalen

Snel even de kinderkamer veranderen
24-08-2019 21:42:57

Een kinderkamer is een wonderlijke plaats waar kleine baby’s in no time peuters en zelfs kleuters worden (cliché o cliché maar wat groeien ze snel!). De über schattige babykamer past nu helemaal niet meer bij de weerbarstige driejarige die weet wat ie wilt en nee dat zijn geen zuurstok roze wolken (of net wel) en geen blauwe auto’s maar rode treinen (oh boy). Ineens zijn er dus andere meningen waar, in beperkte mate en zover stilistisch verantwoord, rekening mee gehouden moet worden. Kortom van tijd tot tijd smeekt een kinderkamer om een make-over. Kriebelt het niet bij de kindjes dan wel bij de ouders (a.k.a. mama) om de kamer een metamorfose te geven. Het idee “laten we snel even de kinderkamer veranderen” idee flitst ongetwijfeld op een dag door je hoofd. Alleen zijn de twee goede vrienden: tijd en budget maar al te vaak een spelbreker. Bij mij komt het meestal hier op neer, ik zit te broeden op één of ander groot make-over plan en dan … gebeurt er gewoon niets. Noppes, nada, geen verandering. Er is altijd wel iets anders leuk te doen en voor je het weet is het weekend alweer voorbij, hallo maandag.

Daarom enkele tips om het grote “metamorfose plan” achterwege te laten en te gaan voor de kleine, snelle en vooral haalbare oplossingen.

Klik op de post om meer te lezen.

De onderstaande tips zijn haalbaar in tijd: geen gedoe met verfborstels en minstens even belangrijk, ze zijn ook haalbaar qua budget. Dus geen reden meer om niet aan de slag te gaan en gewoon de volle 40 min lang te gaan voor die mini make-over die al zo lang klaar zit in je hoofd.

1.       Meubeldans

Het klinkt zo simpel als maar kan zijn maar door de meubels te verzetten, in een onverwachte opstelling of door een meubel van kamer te verwisselen of simpelweg weg te halen, krijgt een kamer meteen een heel andere look en feel. Het enige nadeel is dat er waarschijnlijk wat sleur -en hefwerk aan te pas komt en dat de stofpluisjes die vroeger veilig verborgen zaten onder de kast eindelijk het daglicht zien.

2.       Washi tape my friend

Washi wat? Eigenlijk is dit niets anders dan zachte plakband met een leuke print die je meerdere keren kan verplaatsen en die de verf op de muur niet beschadigd. Met deze tape tover je in no time bergen, flatgebouwen of  zelfs de naam van je kindje op de muur. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op onze pinterest pagina kan je terecht voor meer washi tape inspiratie.

3.       Spelen met posters

Posters nemen slechts een beperkte hap uit het budget en kunnen het aanzien van een kamer helemaal veranderen. Heb je een zwart wit kamer dan kan je met een vrolijke poster snel kleur toevoegen of omgekeerd in een kleurrijke kamer, misstaat een zwart wit poster zelden of nooit. De afmetingen van veel posters zijn vaak dezelfde dus als je een omlijsting hebt, kan je de posters in de omlijsting snel en makkelijk veranderen. Ook met washi tape kan je posters makkelijk op de muur aanbrengen zonder de muur te beschadigen. Bekijk zeker onze leuke posters eens.

Tip: wil je een opgerolde poster met tape aan de muur bevestigen, leg hem dan enkele dagen plat met een zwaar voorwerp er op. Anders krult de poster zo van de muur omdat de washi tape niet stevig genoeg is.

4.       Muurstickers

Muurstickers zijn leuk maar toegegeven, sommige varianten raak je snel beu. Ga daarom eerder voor veel kleine muurstickers, zoals bijvoorbeeld driehoekjes. Deze stickers bieden meer mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld de driehoekjes kris kras op een muur kleven, ze in stervorm of in wimpelvorm (alsof het een slinger is) op de muur kleven. Muurstickers kan je meermaals van de muur halen en ergens anders kleven, je kan ze zelfs van kamer eens verwisselen. Bekijk zeker onze leuke muurstickers eens. Op onze pinterest pagina kan je inspiratie opdoen over hoe ze te plakken.

5.       Het zit hem in de accessoires

Je hoeft niet meteen alle accessoires of kussens overboord te gooien, maar een nieuwe exemplaar met een leuk kleurtje doet veel voor een kamer.  Een knuffel hier, een kussen daar en hopla een nieuwe kamer met andere kleuraccenten is geboren. Bekijk zeker onze leuke kussens en knuffels eens.

6.       Kleur is leuk, maar niet op de muur

Dit is een beetje een moeilijke maar als de babykamer nog niet ingericht is en je toch wil gaan verven, ga je bij het verven van de babykamer best voor neutrale tinten. Achteraf kan je dan nog spelen met super kleurrijke posters, accessoires, matjes, kussen en dekens. Mijn man is het niet eens met deze stelling en is een groot voorstander van kleur op de muur. Zelf ben ik nogal een kleur-wispelturig persoon en  die ene specifieke kleur gaat al snel vervelen. Licht grijs, wit of beigetinten zijn makkelijk te combineren. Ga je toch voor kleur, kies dan een accentmuur of een beperkt kleurdetail zodat je niet de hele kamer opnieuw hoeft te verven als de kleur gaat vervelen.


Stuur ons zeker je foto's van je mini make-over of deel je make-over ervaringen met info@minienmie.be. We zijn reuze benieuwd naar het resultaat! Gebrek aan inspiratie? Bekijk onze inspiratiefoto's en ontdek hoe wij een make-over voor de kinderkamer deden.