• 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf 70 euro
  • Veilig betalen

Nagellakjes getest
30-06-2020 19:19:03

Wij (lees: onze kindjes) zijn fan van nagellak zonder meer. Voor mij ligt het wat moeilijker, ik ben fan van de juiste nagellak voor de kindjes. Sinds kort zijn de nagellakjes van Miss Nella onze favoriet. Waarom? Wel, voor mij omwille van de samenstelling en de kindjes vooral omwille van de toffe kleurtjes en de glitters. We hebben voor jullie even op een rijtje gezet wat onze ervaringen met deze nagellakjes zijn, zodat je een antwoord krijgt op vragen zoals: wat zit er in de nagellak, hoe lang blijft hij zitten en hoe krijg ik de nagellak er af?

Klik op de blogpost om verder te lezen.

  • Safety first

Als je onze blog een beetje leest, dan weet je dat ik het belangrijk vind om onze kindjes met zo weinig mogelijk hormoonverstoorders in aanraking te laten komen. Ik geloof oprecht dat de chemische rommel die zit in zachte plastics, verzorgingsproducten en zelfs babydoekjes niet gezond kan zijn voor die jonge groeiende lijfjes, noem het gerust mijn gevoelige plek. Daarom proberen we zo veel mogelijk natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken en geven we de voorkeur aan houten speelgoed. Zo veel mogelijk... gewoonweg omdat het niet realistisch is om hormoonverstoorders volledig te bannen. Omdat bij nagellak die keuze wel makkelijk te maken is, gaan we dus sowieso voor nagellakjes zonder hormoonverstoorders. Nagellak voor volwassene is om deze reden vaak niet geschikt voor kindjes.

  • peel-off

Dissolvant of nagellak remover is sowieso slecht voor je nagels, laat staan voor de nagels van je mini. Daarom kiezen we voor peel-off nagellak. Dit is nagellak die je zoals een sticker van je nagel kan trekken. Er bestaan ook nagellakjes die wash-off zijn. Persoonlijk zijn we daar geen fan van om de overduidelijke reden dat kindjes nogal vaak met "vocht" in contact komen. In theorie gaat de nagellak er alleen af bij het handen wassen, maar de ervaring leert dat zulke nagellak ook in andere "vochtige" omstandigheden er af komt (lees: zweethandjes, handjes in de mond). Dit geeft bij gevolg vaak vlekken op kleding (horror, alsof kinderkleding al niet genoeg te verduren krijgt).

  • dekking

Ik ga hier eerlijk zijn, mijn dochter haar nagels lakken is niet mijn favoriete bezigheid, maar mijn dochter denkt daar vaak anders over. Een kindernagellak moet dus mooi dekken. Waarom? Omdat ik noch de tijd, noch de zin heb om 2 lagen nagellak aan te brengen als ik er mij met 1 laagje vanaf kan maken (oeps). Alle nagellakjes op onze site zijn door ons getest en goedgekeurd op dekkingskracht.

Het zou kunnen dat je ergens anders andere nagellak kleurtjes vindt van Miss Nella, maar soms hebben we mooie kleurtjes niet geselecteerd, omdat ze een minder goede dekking geven.

  • Hoe lang blijft de nagellak zitten?

Hoe lang blijft de nagellak zitten is een vraag die we vaak krijgen. De nagellak blijft ongeveer 1 dag goed zitten. Op het einde van de tweede dag, zal van zo goed als alle vingers de nagellak verdwenen zijn. Persoonlijk vind ik dat prima. Waarom, had ik niet net gezegd dat nagels lakken hatelijk is? Correct, ik vind nagels lakken niet fijn, maar wat ik nog irritanter vind, is oude nagellak van nageltjes prutsen om een nieuwe laag aan te brengen. Ik neem graag het voorbeeld van mijn eigen (volwassen) nagellak, die gemaakt is om heel wat langer te blijven zitten. Stel dat je deze volwassene nagellak gebruikt voor je kind. Na 2 dagen zullen er ook van deze nagellak veel stukjes afgebrokkeld zijn en na 3 dagen zal je mini ook niet meer tevreden zijn met het resultaat van al die afgebrokkelde nagellak (been there, done that). Zelf vind ik het ook geen mooi zicht om onze kindjes nog dagen of weken met halve nagellak te laten rondlopen. In dat geval moet je dus met dissolvant de resterende nagellak verwijderen. Los van het feit dat dissolvant een chemisch bommetje is, vind ik het een hatelijk werkje om die 10 kleine vingertjes te ontdoen van nagellak. Ik verkies zelf het scenario waar ik na 2 a 3 dagen nieuwe nagellak aanbreng op nagels die weer helemaal klaar zijn voor een nieuw kleurtje, zonder dissolvant en zonder extra tijdverlies.