• 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf 70 euro
  • Veilig betalen

5 tips van ervaren mama's voor kleuters
29-08-2019 15:11:30

Ik ben al een tijdje mama en ja soms krijg je ongevraagd advies of nog erger, geef je ongevraagd advies (ik toch ... oeps). Maar in al die jaren heb ik al een paar steengoede tips gekregen van andere mama's. Omdat ik nu eenmaal graag ongevraagd advies geef (écht de allerlaatste keer *wink*) en vooral omdat ik die super handige tips graag met jullie deel, zet ik ze even op een rijtje.

Klik op de blogpost om verder te lezen.

  1. Varkentjes wassen

Je kent het wel, het was een lange dag, iedereen is moe en de kindjes zijn smerig en vooral in overdrive (lees: ze hadden eigenlijk al een half uur geleden in bed moeten liggen). Ze vuil in bed droppen is niet echt een optie maar grondig wassen is dan weer een strijd waar niemand zin in heeft. De oplossing? Beetje badschuim in het water, wat laten weken, klein beetje wrijven hier en daar en hopla ze zijn zo goed als nieuw of ze ruiken in ieder geval toch zo goed als nieuw. Ik vind dit zo een topper dat badschuim onderdeel is geworden van ons dagelijks badritueel. Uiteraard doen we niet elke dag een mini kattenwasje, maar de bubbels en de lekkere geur maken zowel de kindjes als mama blij en daar draait het toch eenmaal om ... mama blij maken (I wish).

  2. De eeuwige haar-strijd

Haren kammen was vroeger een regelrecht drama. Zij wou het niet en ik eigenlijk ook niet want niemand heeft zin in een crisiske om 7u 's ochtends. Rondlopen als een zwerver is dan ook weer geen optie (toch een beetje gevoelig voor de mening van anderen op dat vlak). Dus werd er vaak een strijd gevoerd om toch maar haar te kammen en helaas veel te vaak trok de dochter ongekamd (schande) naar school. Tot ik de grandioze anti-klit spray tip kreeg. Het was even zoeken naar de juiste spray want ik blijf gevoelig aan welke producten we gebruiken (hormoonverstoorders enzo). Eenmaal de juiste spray gevonden, halleluja was haar kammen ineens geen probleem meer. Een extra voordeel is dat het haar los gedragen ook langer gekamd lijkt. Een echte win-win.

We verkopen onze favoriete Naïf anti-klit haarspray in de shop.

  3. Kapotte schoenen

Schoenen kunnen serieus te lijden hebben onder al het spelen. Het allerbelangrijkste is uiteraard dat kindjes gewoon plezier hebben, zonder dat ze aan hun schoenen of kleren moeten denken. Natuurlijk wil je stevige, goede schoenen voor je mini en dat is vaak geen goedkope zaak. Zonde dan ook dat die nieuwe schoenen er na 2 maand al volledig afgeleefd uitzien. De tip die ik kreeg is om (goedkope) sportschoenen te kopen. Op dagen dat er gesport wordt op school (in de kleuterschool houden ze gewoon hun schoenen aan tijdens de sport uurtjes) of wanneer er een uitstap op de agenda staat, dan worden de sportschoenen boven gehaald. Kwestie van de andere schoenen een beetje te sparen. De sportschoenen zijn ook schoenen met plakkers zodat ze die zelf makkelijk aan of uit kunnen doen. Wil dat dan zeggen dat ik volledig door het dak ga als ze spelen met hun "goeie" schoenen? Nee hoor, dat kan ook gewoon nog steeds.

  4. Drinken op school

De mini gaat voor het eerst naar school en je hebt een drinkfles nodig, voor welke fles ga je dan? Er is zoveel keuze? De tip die ik kreeg ging over het feit dat de drinkbus niet te groot hoeft te zijn. Op school vullen de juffen de flessen regelmatig bij. Je kan dus zonder zorgen een drinkfles van pakweg 300 ml kopen, zonder bang te hoeven zijn, dat je mini dan maar 300 ml per dag kan drinken. Ook op schooluitstappen, worden de flessen regelmatig bijgevuld.

Voor de keuze van het materiaal, gaan we resoluut voor roestvrij staal. Dat heeft alles te maken met de hormoonverstoorders die in plastic zitten. Gewone plastic flesjes in de winkel zijn nu eenmaal niet gemaakt om te hergebruiken en door iedere dag een ander plastic flesje te gebruiken, wordt de plastic soep enkel groterDe betere plastic flesjes tonen met trots dat ze BPA vrij zijn. Dat klopt natuurlijk maar de andere schadelijke stoffen die in het plastic zitten zoals BPB of BPE worden dan weer niet vermeld. Omdat het als consument allemaal heel verwarrend is, pleiten we voor het gebruik van roestvrij stalen flesjes. Duurzame flessen, die makkelijk te reinigen zijn en een leven lang meegaan.

  5. Een schuif vol

Zilverpapier is niet te recycleren en dus geen oplossing voor de boterhammen op school. De scholen moedigen, om de afvalberg te verkleinen, aan dat niet alleen boterhammen maar ook tussendoortjes zonder verpakking naar school worden meegenomen. En gelijk hebben ze. Gaat je mini naar school, dan heb je dus niet alleen een brooddoos, maar ook een doosje voor de tussendoortjes nodig. Op de meeste dagen worden er zelfs twee tussendoortjes gegeten. Een snel rekensommetje brengt je al snel op een 4-tal doosjes dus. Tot een vriendin mij zei, wij hebben echt een schuif vol met doosjes. Dat snapte ik niet zo goed, want waarom zou je nu zo veel doosjes hebben? Tot onze mini naar school ging ... een lang verhaal kort: je hebt inderdaad veel doosjes nodig. Misschien geen schuif vol maar 6 doosjes + 2 brooddozen zijn toch wel een minimum gebleken. Doosjes vergeten op school of vergeten bij oma, doosjes in de vaatwasser, doosjes kapot (op getrapt?) genoeg redenen om een mini voorraad aan te leggen een een ochtendlijke doosjes-crisis te vermijden.