• 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf 70 euro
  • Veilig betalen

5 redenen waarom mama zijn fantastisch is
29-07-2017 21:09:50

Mama zijn, is soms een uitdaging, soms een beproeving (van mijn geduld) en soms wel eens lastig. We weten allemaal dat niet iedere dag een (kinder)feest is maar bovenal is mama zijn, gewoonweg fantastisch. Het feest zit hem in de kleine dingen, die dingen die mijn dag instant geweldig maken. Daarom een lijstje met de 5 (belangrijkste) redenen die voor mij het mama zijn, maken tot wat het is, iets bijzonders, dag na dag. Iets dat ik voor geen geld op de wereld zou willen missen.

Klik op de blogpost om verder te lezen.

  • Ochtendstond heeft goud in de mond

En dat is echt niet ironisch bedoeld. Ja onze mini's kunnen soms op de gekste uren, hoe vroeger hoe liever, wakker worden. Maar als ze eenmaal wakker zijn, doen ze dat met zoveel enthousiasme dat het iedere keer weer een glimlach op mijn gezicht tovert. Die lachjes, vrolijke sprongetjes en gebrabbel zorgen ervoor dat mijn ochtendhumeur in no time verdwijnt. O ja er zit een ochtendmens in ieder van ons.

  • Mama!

Hoe fijn is het om iemand vol enthousiasme "mama!" te horen roepen, met een grote, gulle lach, een wijzend vingertje en als het even kan nog een klein vreugdesprongetje er bij? Ok, ik word niet iedere keer zo begroet, soms moet er "druk, druk" gespeeld worden maar als het dan gebeurt, is het keer op keer een voltreffer.

  • Onverwachte liefde-uitbarstingen

Er gaat niets boven een klein handje dat ineens in het jouwe glijdt, op een onverwacht moment, als ze bang of moe zijn of je gewoon willen meenemen. Een zoentje uit het niets. Een onverwachte knuffel. Stiekem op je schoot kruipen en bumba murmelen. Hoeveel liefde kan er in die kleine onverwachte gebaren zitten? (smelt)

  • Zoveel eerste keren

De wereld zien door hun ogen, is alsof je zelf alles opnieuw kan ontdekken. Ooooohhh een madeliefje. De verwondering bij het proeven van het eerste ijsje. De eerste buikrol, eerste hapje, eerste stapjes, de eerste keer op het potje. Er zijn zoveel ontelbare eerste ervaringen die je hart doen gloeien van trots en liefde. 

  • Onvoorwaardelijkheid

Het klinkt verschrikkelijk cliché maar de meeste liefde in ons leven is voorwaardelijk. De liefde die je voor die kleintjes voelt, is puur en onversneden. Er zijn geen voorwaarden, geen regels, een liefde die er is vanaf de dag dat ze geboren worden en alleen maar groeit, dag na dag.